Ministar Pašalić zadovoljan: Iako teška godina, ostvarena uspješna proizvodnja

12.11.2020. | 12:06
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić istakao je u obraćanju poljoprivrednicima da je ova godina bila izuzetno teška, ali uprkos svemu ostvarena je uspješena proizvodnja.

“Proizvodili smo u teškim okonostima izazvanih pandemijom virusa korona, ali istovremno zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, kao i mjerama Vlade Republike Srpske i Štaba za vanredne situacije uspjeli smo da obezbijedimo rekordne prinose u našoj poljoprivrednoj proizvodnji tako da u ovu neizvjesnu zimsku sezonu ulazimo sa izvjesnim količinama hrane kako za ljude tako i za animalnu proizvodnju”, istakao je Pašalić u obraćanju poljoprivredncima Srpske.

On je naglasio da su sve mjere vlade i Kriznog štaba od marta ove godine bile usmjerene ka omasovljenu sjetve, kao i nesmetanom kretanju samih poljoprivrednika.

“Kada smo donosili mjere koje omogućavaju da naši poljoprivredni proizvođači uspješno zasnuju svoju proizvodnju i one su dale rezultat na način da smo imali rekordne prinose. Probleme koje smo imali u plasmanu tih proizvoda, rješavali smo na način da smo sufinansirali otkup tržišnih viškova i u tom slislu smo donosli odluke i izdvajali sredstva iz Kompenzacionog fonda za interventni otkup kako mesa i povrća”, podsjetio je Pašalić u izjavi za RTRS.

Ministar je naglasio da je važno da se sve mjere koje Republički štab donosi poštuju, prije svega, zbog interesa svih nas i zbog zašiteta našeg i zdravlja naših najmilijih.

“Pozivam vas da poštujete mjere, čuvate sebe i svoje najbliže da bismo zajedno prebodili ovu krizu, a sigurno ćemo je prebroditi”, poručio je ministar Pašalić.