Ministar Đokić uvjerava! Vlada Srpske opredijeljena da štiti prava radnika

18.09.2020. | 14:47

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i predstavnici Sindikata energetike Srpske saglasili su se da su Vlada Srpske i resorno ministarstvo uvijek pokazivali razumijevanje za unapređenje poslovanje i privrednog ambijenta u Srpskoj, kao i očuvanje radnih mjesta i da podrška za to nikada nije izostala.

“Vlada Srpske je opredjeljena da uvijek štiti prava radnika i pomogne razvoj u svim oblastima s ciljem postizanja što boljih finansijskih rezultata, koji će sadržati komponentu ekonomskog osnaživanja Srpske. Uvijek smo davali pun doprinos i bili posvećeni pronalaženju najboljih načina kako da stimulišemo poslovnu zajednicu, brinuli smo o pravima radnika i borili se za unapređenje njihovog položaja”, rekao je Đokić.

On je naglasio da će Vlada Srpske uvijek insistirati na tome, te dodao da je to svima zajednički cilj, saopšteno je iz Ministarstvo energetike i rudarstva Srpske.

Predstavnici Sindikata zahvalili su Đokiću za apsolutno razumijevanje i svesrdnu podršku, što je, prema njihovim riječima, jasan pokazatelj toga da se Vlada Srpske domaćinski i odgovorno odnosi prema svojim resursima, koji su osnova i ogroman potencijal za ukupni razvoj Srpske.

Sastanku su, u ime Sindikata, prisustvovali predsjednik Sindikata energetike Srpske Slobodan Ostojić, predsjednik Sindikata naftne industrije Srpske Zlatko Tanasić i predsjednik Sindikata “Krajinapetrol” Banjaluka Zoran Despotović.