Milenko Krajišnik: Dobrodošlo sve što pozitivno utiče na investicije

20.11.2021. | 10:49

Predsjednik Fiskalnog savjeta Republike Srpske Milenko Krajišnik izjavio je Srni da je dobrodošlo sve što će pozitivno uticati na investiranje u Srpskoj, bilo da je riječ o domaćim ili stranim investicijama, u uslovima postkriznog perioda kakav je sada.

“Osnivanje agencije ili direkcije, čiji su ciljevi promocija mogućnosti za investiranje, povećanje efikasnosti investiranja, pružanje investitorima svih potrebnih informacija na jednom mjestu i skraćivanje administrativnih procedura, te olakšavanje za njih određenih postupaka može samo pozitivno uticati na ekonomski rast i razvoj”, rekao je Krajišnik, komentarišući najavu osnivanja direkcije za investicije.

On je naglasio da su investicije bile i jesu najvažniji faktor ekonomskog razvoja jedne zemlje, i to onog razvoja koji obezbijeđuje nova radna mjesta, bolje plate, veće zapošljavanje, a što za rezultat ima bolji životni standard.

Krajišnik, koji je i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci podsjetio je da se ekonomska teorija koja je investicije označila kao najvažniji faktor razvoja pojavila nakon Velike krize /1929-1933. godine/, te da se vremenom razvijala, ali se suštinski nije mijenjala.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je formiranje direkcije za investicije Srpske.