Ljudi ogorčeni zbog cijene lukovine u prodavnicama: “Ovo je sramota”

25.04.2024. | 10:18

Veliki petak i Vaskrs sve su nam bliži, a prodavnice su se već snabdijele proizvodima koji su potrebni da bi se ovaj praznik dočekao u punom sjaju. Lukovina je izložena na mnogim rafovima, ali i ove godine iznenađuje njena cijena od čak 220 dinara( preko 3,5 km) za 50 grama, dok je na akciji 150.

U jednom od najpopularnijih supermarketa u Beogradu pronašli smo izloženu ljusku crnog luka za 150 dinara po sniženoj cijeni, dok je redovna nevjerovatnih 220 dinara za svega 50 grama.

Iskusnije domaćice kažu da je ova količina dovoljna za farbanje svega 15-ak jaja. Potrošače više i ne iznenađuje što je neko odlučio da prodaje lukovinu, iako je kilogram luka sa cijenom od 100 dinara jeftiniji od 50 grama njegove ljuske, ali su ostali zatečeni iznosom po kom su odlučili da ga prodaju.

– Neverovatno mi je da svake godine hoće da se bogate na sirotinji! Za ljusku treba neko da plati preko 200 dinara?! Ovo je sramota i da se prodaje i da se kupuje, jer do Vakrsa možete i sami da je skupite – zaključuje penzionerka Mirjana iz Beograda.

Do Velikog petka ostalo je nešto manje od deset dana, a do tada nam ostaje da pratimo kako će prodavci da se odnose prema cijenama proizvoda neophodnih u pripremi Vaskrsa, prenosi Kurir.

Oznake: Cijena, Jaja, Lukovina, Vaskrs