Lijepe vijesti za nezaposlene: Odobreno zapošljavanje 528 osoba s biroa

11.11.2020. | 11:14

Odobreno je zapošljavanje 528 osoba sa evidencije nezaposlenih Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, saopšteno je iz Službe.

Prema navodima u saopštenju, Upravni odbor Službe je 5. novembra usvojio tri liste po raspisanim javnim pozivima, i to:

– Program sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za rad s djecom s poteškoćamau razvoju, koji omogućava zapošljavanje 51 nezaposlene osobe, a vrijednost programa iznosi 326.400 KM,

– Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve”, koji omogućava zapošljavanje 151 nezaposlene osobe, a vrijednost programa je 1.449.600 KM, kao i

– Program javnih radova koji omogućava zapošljavanje 326 nezaposlenih osoba, a vrijednost je 576.915 KM.

Liste su nakon usvajanja od Upravnog odbora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo proslijeđene putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice na odobrenje Vladi Kantona Sarajevo koja ih je jučer odobrila. Tiime su se stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa poslodavcima o angažovanju nezaposlenih osoba sa biroa Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo.

Odobrenim programima biće zaposleno ukupno 528 nezaposlenih osoba i Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo ” Sarajevo je za ovu namjenu izdvojila ukupno 2.352.915 KM.

Istovremeno, ta ustanova trenutno realizuje program zapošljavanja medicinskog kadra, 102 nezaposlene osobe, a vrijednost programa iznosi 1.105.122 KM.

Aktivnošću Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo ” , Upravnog odbora te ustanove, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Vlade Kantona Sarajevo, u posljednjih deset dana su odobreni i realiziraju se programi u vrijednosti 3.458.037 KM, koji će rezultirati angažmanom 630 nezaposlenih osoba s biroa Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.