Kupovina stana u Trebinju postala “nemoguća misija”: Cijena kvadrata se penje i do vrtoglavih 3.000 KM

21.06.2021. | 11:29

Cijena kvadratnog metra u novogradnji u Trebinju se približila sumi od 3.000 maraka.

Kako navode agenti za nekretnine, sve veća potražnja i sam položaj Trebinja diktiraju cijene, pa se one tako u novogradnji kreću od 2.000 do bezmalo 3.000 KM. Kada je u pitanju starogradnja, za kvadrat stana je potrebno izdvojiti od 1.100 KM pa naviše, zavisno od stanja i lokacije.

“Intresovanja ima, a radi se uglavnom o stanovnicma velikih gradova u Srbiji, kao i penzionerima koji su završili radni vek u inostranstvu. Novih stanova u Trebinju ima, a teško je naći staru gradnju koja bi zadovoljila potrebe kupaca – kaže Jovan Kovač, agent iz trebinjske agencije “HPM nekretnine”.

Građani Trebinja Zoran i njegova supruga spadaju u kategoriju mladih bračnih parova. Oboje su zaposleni u Trebinju, trenutno žive kao podstanari, ali trenutnim primanjima ne mogu da reše stambeno pitanje.

Sa obzirom na trenutnu situaciju, trgovci nekretninama ne veruju da će cene u Trebinju padati. Naprotiv, najavljena izgradnja aerodroma u ovom gradu bi mogla dodatno da utiče na novi rast, ali je teško prognozirati do kog nivoa.