Košarac u Moskvi: Od izuzetnog značaja završiti projekat istočne gasne interkonekcije

12.10.2023. | 18:03

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je danas u Moskvi da je od izuzetnog značaja da se završi projekat izgradnje nove istočne interkonekcije, ključnog za razvoj gasne mreže u Republici Srpskoj i FBiH, a koji sarajevski politički mediokriteti osporavaju.

Košarac je istakao da će od tog projekta svi građani i privredni subjekti u Srpskoj i FBiH imati koristi, te ukazao na važnost da se nastavi zagovarati redovna isporuka gasa Srpskoj i FBiH.

“U tom smislu, zahvalni smo Rusiji na senzibilitetu koji je iskazala, što je rezultat dobrih odnosa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ruske Federacija Vladimira Putina”, napisao je Košarac na “Instagramu”.

On je napomenuo da Sarajevo, dok predsjednik Srpske obezbjeđuje jeftiniji gas za taj grad, opstruiše i osporava mogućnost proširenja bolnice u Banjaluci.

Košarac, koji drugi dan prisustvuje međunarodnom forumu Ruske nedjelje energetike, naveo je da je danas na marginama ovog foruma razgovarao i sa ministrom energetike Azerbejdžana o drugim energetskim projektima gdje bi ta zemlja mogla da bude investitor.

“Nama je važno da obezbijedimo što više interkonekcija. Nažalost, sarajevski politički mediokriteti osporavaju istočnu gasnu interkonekciju. Republika Srpska nikada nije osporavala projekte u FBiH, uključujući južnu interkonekciju. Mi smo za fer politiku i nećemo dozvoliti da Sarajevo blokira razvoj energetskog potencijala Srpske!”, istakao je Košarac.