Košarac poslije sjednice: Nije usvojena odluka o zaštitnim mjerama na uvoz mesa

15.04.2021. | 14:35

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da na današnjoj sjednici, u drugom krugu glasanja, nije usvojena odluka o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine.

Košarac je novinarima rekao da su za odluku glasali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović, ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić i on.

On kaže da ostali nisu glasali iz neobjašnjivih razloga, te da će se ova odluka ponovo naći na narednoj sjednici Savjeta ministara.

“Smatram da bi ovo bila dobra odluka, da na osnovu argumenata i činjenica, tretirajući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, otpočnemo pregovore sa predstavnicima Evropske komisije, kako bi ovo pitanje tretirali na zajednički način i došli do odluke Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, što bi podrazumijevalo da se, mimo ove odluke uđe u proces izmjena Sprorazuma o stabilizaciji i pridruživanju”, objasnio je Košarac.