Korona “diktira” pravila: Pandemija uzima maha, kompanije se ponovo se okreću radu od kuće

Kako pandemija ponovo uzima maha širom svijeta, mnoge kompanije ponovo se okreću radu od kuće.

Pa su tako i Srbiji radnike kući počele da šalju mnoge kompanije koje su to već činile u prethodnom talasu i koje su pozakazale da je “preseljenje” cijele firme moguće i za manje od 24 sata.

Majkrosoft je svojim radnicima saopštio da će nastaviti da rade na daljinu najkraće do jula 2021. godine.

Kako je saopšteno iz kompanije, na osnovu konsultacija sa zdravstvenim stručnjacima, Majkrosoft je odlučio da je najsigurnije radnike zadržati u njihovim kućama, potvrđeno je za Business Insider.

“Nastavljamo da pratimo situaciju na lokalnoj osnovi u svakoj regiji i državi u kojoj radimo, te ćemo se prilagođavati potrebama radnika i epidemiološkoj situaciji”, rekao je portparol Majkrosofta.

Majkrosoft je početkom ovog mjeseca najavio novu radnu politiku kroz koju većini zaposlenih omogućava fleksibilno radno vrijeme i rad na daljinu najmanje polovinu radnog vremena. Zaposleni mogu zatražiti i stalni rad od kuće ili preseljenje, što zahtjeva odobrenje menadžera kompanije.

Narednih pola godine čini se izazovnim za većinu tehnoloških kompanija koje su odlučile zadržati rad na daljinu do leta 2021. godine. Amazan je takođe produžio rad na daljinu do juna 2021, a Gugl i Fejsbuk izvjestili su da neće tražiti od radnika da se vrate u kancelarije prije juna ili jula iduće godine.

Majkrosoft je u martu zatvorio svoje kancelarije.Ostavite komentar: