Kompletna turistička ponuda RS na Sajmu turizma u Beogradu

19.02.2019. | 18:04

Turistička organizacija Republike Srpske će na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviti kompletnu turističku ponudu najatraktivnijih destinacija Srpske, a akcenat će biti na avanturističkom turizmu, banjama i turističkim manifestacijama.

Nastup na 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji počinje u četvrtak, 21. februara, veoma je značajan za Republiku Srpsku jer najveći broj posjetilaca u Srpsku dolazi iz Srbije, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

– Planirano je da se turistička ponuda i usluge Republike Srpske predstave na 88 metara kvadratnih izložbenog prostora koji će zakupiti i urediti Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija – navedeno je u saopštenju.

Turističku ponudu opština i gradova u Republici Srpskoj ove godine predstaviće veliki broj lokalnih turističkih organizacija.

Grupacija banja Srpske će u subotu, 23. februara, u 12.00 časova u velikoj konferencijskoj sali predstaviti kompletnu ponudu banjskih centara u Republici Srpskoj.

U Republici Srpskoj registrovano je više od 200 termalnih, termomineralnih i slabo radioaktivnih izvora lječilišnih voda što je dobar pokazatelj ovog turističko-zdravstvenog potencijala, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

Na teritoriji Republike Srpske postoje Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” u Tesliću, “Terme Laktaši”, Banja Kulaši, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, Banja Slatina, Banja Dvorovi kod Bijeljine, Specijalna bolnica “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici, te Rehabilitacioni centar “Vilina vlas”.

Privredna komora podsjeća da je u Srpskoj u prošloj godini ostavereno 926.939 noćenja, što je više za 16,7 odsto nego 2017.

Broj ostvarenih noćenja u banjskim mjestima u prošloj godini je iznosio 337.788, što je više za 18,2 odsto nego 2017.

 

Izvor:(SRNA)