Kompanija dijeli nove otkaze: Majkrosoft otpušta 1.900 radnika

25.01.2024. | 17:56

“Majkrosoft” ove sedmice otpušta 1.900 zaposlenih u firmama “Aktivižn blizard” i “Eksboks”, prenio je informativni veb-sajt “Verdž”.

To predstavlja oko osam odsto zaposlenih u diviziji za video-igre i uglavnom zahvata “Aktivižn blizard”, navodi se u izvještaju u kojem je citiran interni dopis šefa odjeljenja za igre Fila Spensera.

“Majkrosoft” za sada nije odgovorio na Rojtersov zahtjev za komentar.

U izvještaju se dodaje da predsjednik kompanije “Blizard” Majk Ibara i direktor dizajna Alen Adam napuštaju kompaniju, dok je prethodno najavljena “Blizardova” igra preživljavanja otkazana.

Ova vijest dolazi nekoliko mjeseci nakon što je “Majkrosoft” zaključio ugovor vrijedan 69 milijardi dolara za kupovinu “Aktivižn blizarda”, čime je povećao uticaj na tržištu video igara najprodavanijim naslovima, uključujući “Kol of djuti”, da bi bio konkurentniji tržišnom lideru “Soniju”.

Još nekoliko velikih kompanija, uključujući “Alfabet”, “Amazon” i “Ibej”, takođe su otpustile hiljade radnika u posljednjih nekoliko sedmica da bi smanjile troškove i povećale profitabilnost.

Sveukupno, više od 21.000 radnika otpušteno je u 76 tehnoloških firmi u januaru, prema veb-lokaciji za praćenje tržišta rada “Lejofs”.