Još sedam radnih dana! Poreska uprava poziva poreske obveznike da izvrše obaveze

20.12.2023. | 16:25

Poreska uprava Federacije BiH podsjetila je poreske obveznike da je do kraja fiskalne godine ostalo još sedam radnih dana i poziva ih da do 29. decembra 2023. izvrše plaćanje dospjelih poreskih obaveza, da poreskim ispostavama dostave nepodnesene poreske prijave i poslovnu 2024. započnu bez poreskih obaveza.

Navode da blagovremenim podnošenjem porezskh prijava i plaćanjem poreza obveznici posluju u skladu sa zakonom i izbjegavaju rizike izricanja sankcija.

Pozvali su poreske obveznike da u 2024. svoje obaveze izvršavaju na vrijeme, odnosno da posluju u skladu s poreskim i drugim važećim propisima, da prijave i plate poreske obaveze, da prijave svakog radnika i da za svaku izvršenu uslugu izdaju račun.

“Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Uprava zahvaljuje poreznim obveznicima koji su u 2023. uredno izvršavali svoje zakonom propisane obaveze i poziva sve porezne obveznike da blagovremeno i pravilno izvršavaju svoje porezne obaveze, jer je to najsigurniji i najracionalniji način poslovanja”, saopšteno je iz te institucije.