Jedan od najposjećenijh šoping centara: Prodat Delta siti

02.12.2021. | 14:22

Kompanija MPC Properties, regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, objavila je da je kupila beogradski Delta siti (Delta City) šoping centar.

Ova akvizicija je dodatno osnažila MPC retail portfolio koji čine Ušće Shopping Center, Beo Shopping Center, Mercator centar Beograd i Immo Outlet centar, navedeno je u saopštenju.

Pored navedenih retail objekata, kompanija posjeduje i portfolio poslovnih zgrada, među kojima su Ušće Tower One i Ušće Tower Two poslovni centri, Navigator Business Complex, TLD Belgrade i Plaza Prima.

Kako prenosi portal Investitor, prethodno je saopšteno da je Hystead Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, završio prodaju Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije, prenosi B92.

“Prodaja je sada završena, a novčani prihodi od prodaje su primljeni. Neto prihod od prodaje koristiće se za smanjenje duga”, naveo je Hyprop u saopštenju.

Hyprop je u septembru naveo da je Hystead zaključio ugovor o prodaji svog indirektnog udela u srpskoj kompaniji Delta City 67, koja je vlasnik Delta City Mall-a, podružnici u stopostotnom vlasništvu holandskog Centurion Venture Capitala Balkans Real Estate BV za 115 miliona evra. Kupoprodajna cijena uključuje glavni bankovni dug od 71 milion evra koji je osiguran imovinom i vlasnički dug od 44 miliona evra.

Hystead je kupio Delta City Mall od srpskog Delta Holdinga za 127,8 miliona evra u februaru 2016.

Na dan 30. juna prosječna ponderisana mjesečna najamnina po kvadratnom metru nekretnine iznosila je 29 evra, a bruto površina za iznajmljivanje iznosila je 29.767 kvadratnih metara. Neto poslovni prihod Delta City 67 za godinu koja je završila 31. decembra 2020. iznosi 8 miliona evra.

Delta City je jedan od najposjećenijh šoping centara u Beogradu, koji je otvoren 2007. godine.