Jasna odluka! Gigant s Vol strita zabranio ulaz u svoje prostorije nevakcinisanim

Gigant Vol strita “Morgan Stenli” zabraniće ulazak u svoje njujorške kancelarije zaposlenima i klijentima koji nisu potpuno vakcinisani protiv kovida 19, rekao je izvor upućen u ovu situaciju.

Nevakcinisani radnici moraće da rade sa daljine, izjavila je ova osoba, prenio je Bi-Bi-Si. Ovakva politika banke stupa na snagu sljedećeg mjeseca, a cilj je da se omogući ukidanje ostalih mjera povezanih sa kovidom 19.
Prošle sedmice, direktor banke je pozvao zaposlene da se vrate u kancelarije, a u internom memorandumu navodi se da će od 12. jula svi morati da budu potpuno vakcinisani da bi ušli u zgrade “Morgan Stenlija” u NJujorku i Vestčesteru.
Ovaj potez omogućiće ukidanje obaveznog nošenja maski u kancelarijama i držanja fizičkog razmaka unutar banke. Banka za sada očekuje da se zaposleni sami izjasne o tome da li su vakcinisani ili ne, ali bi naknadno mogla da zatraži dokaz o statusu vakcinacije.
“Morgan Stenli” je već formirao radne jedinice samo za vakcinisane radnike, uključujući odjeljenja za hartije od vrijednosti i menadžment službe za finansijske savjete i usluge.

Ostavite komentar: