“Izazovi i budućnost poslovanja”: Banjalučkoj pivari plaketa za odgovornog poreskog obveznika

19.11.2021. | 13:07

U okviru aktivnosti na izradi “Programa ekonomskih reformi Republike Srpske 2022-2024” Unija udruženja poslodavaca Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske i uz podršku EU organizovala je poslovnu konferenciju “Izazovi i budućnost poslovanja”.

U okviru ove manifestacije uručene su i plakete za kompanije koje se ističu kao najbolji poreski obaveznici, tako da je Banjalučkoj pivari uručena plaketa za odgovornog poreskog obveznika.

“Drago nam je što Vlada Srpske i Unija poslodavaca prepoznaju značaj plaćanja poreza i posebno značaj domaćih firmi koje su nosilac ekonomskog razvoja svake zemlje. Protekle dvije godine su bile teške, ali i u uslovima pandemije i ekonomskih kriza je veoma bitno da se porez uplaćuje, jer obezbeđuje normalno funkcionisanje države. Banjalučka pivara je, u proteklom periodu, uspela da ostvari bolji finansijski rezultat nego što je bio 2019. godine. Sačuvali smo radna mesta i plate, uveli nove proizvode u asortiman, osvežili dizajn Nektara i postali veoma značajna pivara na velikom tržištu Srbije sa rastom izvoza od 235 odsto u ovoj godini”, izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor Banjalučke pivare.

Banjalučka pivara je jedna od najvećih prehrambenih kompanija u Srpskoj.

U želji da svoje poslovanje usmjeri prema željama svojih potrošača, u ovoj godini je predstavljen i novog izgleda “Nektar” piva, kao i popularnih radlera – “Nektar limuna” i “Nektar grejpa”, kao i novo svjetlo pivo pod nazivom “Baraba”, saopšteno je iz Banjalučke pivare.

U ovoj kompaniji ističu da i u narednoj godini pripremaju da uvedu novitete u poslovanje i time unaprijede svoj rad.