Iz policije navode: Kolone kamiona na granici Srbije i Hrvatske duge i do 10 kilometara

01.02.2024. | 18:50

Kolone teretnih vozila prema graničnim prijelazima Hrvatske sa Srbijom, Bajakovo i Tovarnik duge su 10 kilometara i 7.5 kilometara, izvijestila je u četvrtak PU vukovarsko-srijemska pozivajući učesnike u saobraćaju na oprez i strpljenje

Iz policije navode kako su još uoči proteklog vikenda redarstvene vlasti Republike Srbije najavile otežano saobraćanje teretnih vozila preko graničnih prelaza Hrvatske sa Srbijom.

Od vikenda se produžilo vrijeme čekanja teretnih vozila na izlasku iz Hrvatske u Srbiju pa je tako jutros u sedam sati kolona na auto-putu A-3 u smjeru Bajakova bila 10 kilometara, a na državnom putu DC-46 u smjeru Tovarnika 7.5 kilometara.

Kako je začelje kolone u smjeru Tovarnika između naselja Orolik i Banovci, policijski službenici upravljaju saobraćajem i zaustavljaju teretne automobile izvan naselja kako bi osigurali što bolju protočnost i sigurnost svih učesnika u saobraćaju, prenosi “Tportal”.

PU vukovarsko-srijemska poziva sve učesnike u saobraćaju tim dionicama na strpljenje i dodatan oprez te poštovanje uputstava policijskih službenika.