Istraživanje otkrilo: Tri četvrtine zaposlenih bi nastavilo rad od kuće – manje im stresno

Tri četvrtine zaposlenih Mađara, koji su učestvovali u istraživanju agencije “Reacty Digital“, izjavili su da bi voljeli da nastave da rade od kuće barem jedan dan u nedjelji, čak i kada se epidemiološka situacija poboljša.

Prema podacima dobijenim u ovoj anketi, rad od kuće uglavnom više odgovara onima s višim obrazovanjem, a veliki broj smatra da poslodavci zarađuju čineći ove ustupke, prenosi agencija MTI.

Istraživanje pokazuje da je 37 odsto od 1.000 zaposlenih ispitanika dobilo ponudu da radi od kuće krajem januara i da su tu priliku iskoristili većinom stanovnici glavnog grada Mađarske i oni sa diplomom. Trećina zaposlenih radila je sve vrijeme od kuće, dok 90 odsto kvalifikovanih radnika nije bio u mogućnosti da svoj rad obavlja od kuće, navodi se u izvještaju agencije.

Autori istraživanja su dodali da većina kvalifikovanih radnika ne bi radila od kuće ni kada epidemija bude gotova. Međutim, oni koji se nalaze na menadžerskim pozicijima bi nastavili da rade od kuće tri do pet dana nedjeljno.

Prema podacima do kojih su došli istraživači, 24 odsto zaposlenih ne bi željelo ili ne bi moglo da obavlja svoj posao od kuće.

Istraživanje je pokazalo da bi sedam odsto zaposlenih nastavilo da radi barem jednom nedjeljno od kuće, 15 odsto dva dana, 16 odsto tri dana, sedam odsto četiri dana i 31 odsto bi željelo da nastavi da radi od kuće svih pet dana.

Ispitanici su se izjasnili i da im je rad od kuće manje stresan, a čak 32 odsto izjavilo da nisu osjetili nikakav stres radeći od kuće, navodi se u ovom istraživanju.

Ostavite komentar: