IRB RS na Međunarodom sajmu u Solunu: Promocija potencijala za ulaganje u Srpsku

11.09.2022. | 16:18

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske učestvuje na prestižnom 86. međunarodnom sajmu u Solunu gdje institucijama, privrednicima i potencijalnim investitorima predstavljamo investicione mogućnosti, potencijale i projekte Republike Srpske i naših lokalnih zajednica.

Tokom sajma održan je i sastanak sa generalnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Grčke Janisom Smirlisom. Gospodin Smirlis istovremeno je i predsjednik grčke razvojne agencije „Enterprise Greece“, čiji je prioritet u poslovanju širenje investicionih aktivnosti Grčke i saradnja sa drugim zemljama. Tokom razgovora, kojem je prisustvovao i direktor razvojne agencije Marinos Janopulos, izražena je spremnost da ubrzo bude organizovan sastanak grčkih privrednika sa privrednicima Republike Srpske o mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku i drugim oblicima privredne saradnje.

Predloženo je, takođe, da nakon sastanka privrednika bude razmatrano i potpisivanje memoranduma o saradnji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i grčke razvojne agencije „Enterprise Greece“.

U delegaciji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske su i ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić i šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović, kojima pripadaju velike zasluge za organizaciju sastanaka i dobro predstavljanje potencijala Republike Srpske u toj zemlji. Međunarodni sajam u Solunu održava se od 10. do 18. septembra.

Učešće IRB RS na sajmu u Solunu uslijedilo je kao dio aktivnosti snažne promocije potencijala Republike Srpske u inostranstvu, što je već tokom ljeta donijelo i prve posjete potencijalnih stranih investitora u Republiku Srpsku. Delegacija IRB RS do sada je promovisala potencijale za ulaganje u Republiku Srpsku u Austriji, Italiji i Ruskoj Federaciji, sa krunom predstavljanja investicionih profila Republike Srpske i naših gradova i opština na Drugoj investicionoj konferenciji „INVEST SRPSKA 2022“ od 5. do 7. septembra u Prijedoru.

Oznake: Solun