Investitori se pribojavali: Izvještaj o inflaciji rezultirao jačanjem akcija na Vol Stritu

Akcije na Njujorškoj berzi su ojačale danas nakon objave izvještaja o inflaciji u SAD u julu, čiji rast nije bio toliki koliko su se pribojavali investitori.

Industrijski indeks Dau Džons skočio je za 182 poena ili 0,5 posto dostižući novi rekord od 35.440 poena, izveštava CNBC.

Referentni indeks S&P 500 je porastao za 0,15 procenata takođe na najviši nivo od 4.445 bodova, dok je tehnološki Nasdak Kompozit oslabio za 0,2 procenta na 14.761 poen.

Prinosi na 10-godišnje američke državne hartije od vrijednosti potonuli su nakon izvještaja o potrošačkim cijenama, odustavši od ranijih dobitaka, i kreću se oko 1,344 posto.

Pored toga, pale su i cijene nafte nakon informacije da je Bijela kuća pozvala OPEK i njene saveznike da povećaju proizvodnju nafte kako bi podržali globalni oporavak od pandemije. Fjučersi američke nafte WTI oslabili su za više od 1,0 odsto na oko 67,44 dolara po barelu, a u istom procentu je pala i cijena evropske referentne nafte Brent na oko 69,85 dolara za barel.

Rojters izvještava da se na silaznoj putanji nalazi i dolar, posle podataka o inflaciji, i da je prema posljednjim raspoloživim podacima u padu za 0,,078 procenata.

Ostavite komentar: