Investicija vrijedna 20 miliona evra: Posao za 900 radnika u Laktašima

02.02.2023. | 09:13

 Direktor fabrike “Male” u Laktašima Pavel Lah na sastanku sa ministrom privrede i preduzetništva RS Vojinom Mitrovićem rekao je da će nakon što bude završen novi proizvodno-poslovni objekat u poslovnoj zoni “Aleksandrovac 2” u toj firmi biti zaposleno oko 900 radnika.

Lah je istakao da bi do novembra ove godine trebala da bude realizovana ova investicija vrijedna 20 miliona evra.

Lah je, inače, upoznao Mitrovića sa poslovanjem kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za auto-industriju u Laktašima, kao i aktivnostima o izgradnji novog objekta.

Mitrović je istakao spremnost Ministarstva privrede i preduzetništva za podršku proizvodnim privrednim subjektima iz oblasti elektro-mašinske industrije, te dodao da se ulaganjem u savremene tehnologije postiže konkurentnost na inostranom tržištu, a proširenjem postojećih kapaciteta stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Mitrović je konstatovao da je klima za privlačenje novih investicija u Republici Srpskoj povoljna što potvrđuju poslovni planovi nekoliko inostranih kompanija u sektoru prerađivačke industrije.

Na sastanku je naglašena važnost podrške lokalnih administracija koje su posvećene privrednom razvoju opština i gradova u Republici Srpskoj.

Oznake: Laktaši, Posao