Investicija od 40 miliona evra: Italijani grade fabriku u Laktašima

30.05.2023. | 18:48

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić izjavio je danas da će korist od otvaranja pogona kompanije “PMP industrija” u Laktašima imati građani i okolnih zajednica jer će se zapošljavati i ljudi iz drugih mjesta, te da su plate u ovoj firmi iznad prosjeka.

Bojić, koji je danas u okviru posjete proizvodnih pogona kompanije “PMP industrija” u Kozeanu kod Udina u Italiji potpisao sa vlasnikom te kompanije Luđinom Pocom sporazum o izgradnji navedenog pogona u poslovnoj zoni “Aleksandrovac”, naveo je da je ovo veliki dan za Laktaše i Republiku Srpsku, da je riječ i investiciji od 40 miliona evra, u tri faze, te da imati korist i Srpska i Laktaši.

“Kompanija `PMP` posluje u Gradišci kao `PMP Jelšingrad` od 2006. godine i pokazala je da je pokretač cijele lokalne zajednice, te da je i društveno odgovorna”, naveo je Bojić.

On je naveo da je riječ o kompaniji koja vodi računa od životnoj sredini, te platama zaposlenih.

“U Gradišci vidimo da je to kompanija koja ima plate iznad prosjeka, prosječna plata u kompaniji je oko 750 evra i drago mi je da dolazi u poslovnu zonu `Aleksandrovac`”, rekao je Bojić u video-izjavi koju je dostavio Biro Vlade Srpske za odnose s javnošću.

On je napomenuo da uz podršku Vlade Srpske sprovode veliki projekat izgradnje modernog srednjoškolskog centra, gdje će biti školovani kadrovi za ovakve subjekte.

Bojić je zahvalio predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću, predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i Pocu, koji su bili istrajni da dođu do ovakve investicije u Laktašima.

“Sve investicije koje se realizuju od početka godine u Laktašima prelaze 200 miliona KM, što znači da smo dali ozbiljan zamah u razvoju”, naveo je Bojić.

Oznake: Bojić, Firma, Laktaši