Inicijativa “mini Šengen” mijenja ime

29.06.2021. | 22:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će se inicijativi “mini Šengen”, u kojoj je Srbija sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, promijeniti ime na samitu u Skoplju koji će biti održan 28. i 29. jula.

Dodaje da će tri zemlje da nastave da rade sa povjerenjem jedni u druge.

Prema njegovim riječima, svi koji su se zalagali za Balkan Balkancima stradali su jer su ih svađali svi kako bi mogli da koriste potencijale Balkana.

“Kada razumemo da smo na evropskom putu, ali da sami možemo trenutno da uradimo više, da stvaramo poverenje i ako uspemo do 29. jula da napravimo tri dogovora, svi naši kapaciteti biće veći”, naveo je predsjednik Srbije dodajući da to nije zamjena za evrointegracije bilo koje zemlje.

Ocijenio je da je ovaj projekat je veoma važan i to kao ideja za budućnost, kao i zato što će omogućiti kapacitete svih koji učestvuju u tome.

“Pred kraj svačijeg mandata političari kojima nije stalo do ličnog bogaćenja analiziraju šta su radili i šta su sem puteva, pruga, muzeja, fabrika, svega ostalog, od ideja ostavili i za budućnost. Ta inicijativa je veoma važna”, kazao je Vučić, prenose Nezavisne novine.