Ilon Mask ponovo piše tvitove: Kriptovalute u minusu, bitkoin pao za četiri odsto

05.06.2021. | 11:39

Bitkoin je pao za četiri odsto nakon što je vlasnik Tesle Ilon Mask ponovo napisao nekoliko tvitova u kojima se činilo da “tuguje” zbog prekida sa kriptovalutom.

Teslina važna pozicija u svijetu bitkoina i Maskovo lično angažovanje često stavljaju kripto-tržišta na ivicu, a cijena je pala nakon što je objavio “Bitcoin”, emodži slomljenog srca i sliku para koji raspravlja o prekidu. Bilo je nejasno šta ako išta – znači bilo koji od tvitova, prenosi B92.

Mask je ranije rekao da Tesla neće prodavati svoj bitkoin, ali njegovi tvitovi bili su dovoljni da uznemire tržišta koja su i dalje krhka nakon majskog pada, prenosi Kliks.

“On troluje zajednicu”, rekao je Bobi Ong, saosnivač veb stranice za prikupljanje kripto podataka i analitike CoinGecko. Nedavni pad gurnuo je bitkoin ispod svog 20-dnevnog prosjeka na 37.710 dolara.

Mask je bio glavni promoter kriptovaluta, ali je kritikovao bitkoin otkako je suspendovao odluku da Tesla prihvati bitkoin kao platno sredstvo, zbog zabrinutosti prevelikom upotrebom električne energije. Bitkoin i nekoliko drugih kriptovaluta još se oporavljaju od kraha prošlog mjeseca nakon te odluke i vijesti o dodatnom regulatornom nadzoru u Kini.

Bitkoin je pao više od 40 odsto ispod rekordne vrijednosti koju je imao u aprilu od 64.895,22 dolara.

Ni druga valuta po vrednosti etherum nije bolje prošla, skliznuvši za oko četiri odsto na 2.750 dolara, ali i dalje se očekuje da će drugi uzastopni sedmični dobitak biti veći od 10 procenata.

Oznake: Kriptovalute, Minus