Gašić: U Srpskoj izdato više od 3.800 turističkih vaučera

25.07.2020. | 10:06

U Republici Srpskoj je, prema posljednjim podacima, izdato više od 3.800 turističkih vaučera, izjavila je ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Gašićeva je navela da je predviđeno finansiranje 50.000 vaučera i da resorno ministarstvo svakodnevno dobija oko 100 novih zahtjeva.

Ona očekuje da će broj zahtjeva za turističke vaučere da raste, posebno po stabilizaciji epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

– Sve veći broj ugostiteljskih objekata koji se svakodnevno prijavljuju za učešće u projektu nam govori da su i oni prepoznali interesovanje građana za putovanja unutar zemlje, uz mogućnost subvencije u vidu vaučera – rekla je Gašićeva.

Govoreći o turizmu u Republici Srpskoj u ovoj godini, Gašićeva je istakla da je pandemija virusa korona zamrzla sektor turizma ne samo u Republici Srpskoj već svuda u svijetu.

– Na snazi su i dalje posebne mjere i uslovi kada su dolasci stranih državljana u pitanju i jedini ili bar većinski prihod koji možemo očekivati u ovoj oblasti dolazi od domaćih turista – pojasnila je Gašićeva.

Ona je istakla i kako su svjesni da samo ukidanje vanredne situacije i normalizacija uslova poslovanja neće automatski ukloniti sve probleme, ali je uvjerena da spasa ima i da će mjere koje je donijela Vlada Republike Srpske pomoći opstanku turizma.

 

Izvor.(Srna)