Gašić: U martu 44 odsto više turista nego prošle godine

Imali smo 44 odsto više turista u martu nego u istom periodu prošle godine. Trebinje je bilo top destinacija, naglasila je Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, gostujući  na RTRS u Јutarnjem programu.

– Lijepo vrijeme uslovilo je veliki broj dolazaka stranaca, ali i naši građani su putovali. Period pred nama ne možemo sa sigurnošću znati šta nas čeka i oprezni smo u bilo kakvim prognozama. Želja je da pružimo mogućnost sigurnog ljetovanja u Srpskoj – naglasila je Gašićeva.

Ona je kao pozitivno ocjenila i to što je Republika Srpska dobila oznaku Sigurne destinacije, koju dodjeljuje Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC).

– Јedan od narednih koraka biće da olakšamo ulazak stranih državljana u BiH i Republiku Srpsku, prije svega onih vakcinisanih – istakla je Gašićeva.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je protekle sedmice Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

– Priča se zasniva o upoznavanju građana o njihovim pravima, o razvoju ove oblasti i njenom unapređenju. Najlakše da pojasnimo na jednostavnom primjeru. Kada se radi o reklamaciji prozizvoda, može se kao dokaz priložiti i bankovna kartica, da bi kupac dokaza da je kupio proizvod koji reklamira, jer znamo da računi blijede – navela je Gašićeva, koja je dodala da bi se kupac zaštitio, prvo se mora upoznati sa svojim pravima.

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart 2021. godine.

– Uredba je osvojena, i odnosi se na privredne subjekte koji su bili zatvoreni za vrijeme pandemije – istakla je Gašićeva.
 

 

Ostavite komentar: