Fiat ostaje u Srbiji: U Kragujevcu počinje proizvodnja novog automobila

28.04.2022. | 09:31

Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas sa rukovodstvom kompanije Stellantis, koji je predvodioizvršni direktor Karlos Tavareš.

Sastanak je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Potpisan je ugovor sa kompanijom Stellantis, a Tavareš je rekao da je počastvovan što je danas u Srbiji, gdje može da najavi ugovor sa Srbijom – ugovor podrazumijeva “kretanje napred”, rekao je.

Novitet e-vozila, manje buke, bolje upravljanje

“Ponosan sam na naše ljude, uključujući i fabriku u Srbiji. Apsolutno sve se menja u auto-industriji, ali sam veoma srećan, jer znam da su naši ljudi spremni”, dodao je. Kaže da je kompanija “ovladala tehnologijom” i najavljuje nova električna vozila.

U fabrici Fiat Krajsler Automobili Srbija (FCA) bilo je svojevrsnih problema u proteklom periodu, prije svega zbog nedostatka dijelova – zato je proizvodnja morala da staje u više navrata. Ipak, već duže vrijeme u javnosti se pominje da bi Fiat u Srbiji mogao da pokrene proizvodnju novog modela automobila.

S druge strane, treba pomenuti da su radnici Fiata u Srbiji ove godine radili veoma malo (zaključno sa 17.02. radili su svega sedam dana). Ali, sredinom aprila smo izvijestili kako se radnici vraćaju na posao – sa plaćenog odsustva na koje su otišli u martu.

Inače, svjetska kriza, uzrokovana najprije koronom i poremećajima u lancima snabdijevanja, a onda i sukobom Rusije i Ukrajine, nanijela je priličnu štetu auto-industriji, prenosi Telegraf.

Oznake: Srbija