Fabrika u problemima: Audiju nedostaju dijelovi za A4, A5 i A8

18.05.2022. | 13:59

​Pandemija virusa korona, novi lokdauni u Kini i rat u Ukrajini, to su problemi sa kojima se ovih dana suočava cijela automobilska industrija.

Audi je saopštio da je 16. maja obustavio proizvodnju modela A4, A5 i A8, jer nema dovoljan broj dijelova kako bi se završilo montiranje ovih vozila.

Šta više, glasine upućuju na to da Audi već ima proizveden veći broj primjeraka pomenutih automobila, ali da oni stoje i čekaju da pristignu svi dijelovi kako bi bili u potpunosti završeni.

Prema zvaničnim podacima, obustava rada u vezi sa navedenim modelima trajaće do 20. maja, i onda će se proizvodnja vratiti normalnom tempu.

To znači da će obustava proizvodnje trajati svega nekoliko dana, pa ne bi trebalo da bude većih glavobolja za upravu Audija. S druge strane, pogon koji vrši montažu modela A6, A7, R8 i e-tron GT funkcioniše bez ikakvih problema. “Imamo sasvim dovoljno komponenti za proizvodnju”, stoji u saopštenju iz te fabrike, prenosi AutoRepublika.

Audi se inače suočava sa ozbiljnim padom prodaje od početka godine u Evropi. Sada je već sasvim izvjesno i da će cijelu godinu završiti “u minusu”.

Oznake: Fabrika, Proizvodnja