Eskaliralo nasilje! “Lufthanza” otkazala sve letove ka Tel Avivu i nije jedina to uradila

13.05.2021. | 12:52

NJemačka avio-kompanija “Lufthanza” saopštila je da je otkala sve letove ka Tel Avivu, uključujući i 14. maj, zbog aktuelnih dešavanja u Izraelu.

Iz kompanije je saopšteno da ona pažljivo prati situaciju u Izraelu i u bliskom je kontaktu sa vlastima, službama bezbjednosti i osobljem kompanije na terenu.

“Lufthanza” navodi da očekuje nastavak letova ka Tel Avivu od 15. maja.

I druge ervopske kompanije kao što su “Britiš ervejz”, “Virdžin Atlantik” i “Iberija” otkazale su sve letove za Tel Aviv, a slično su učinile i neke američke avio-kompanije.

“Virdžin Atlantik”, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, otkazala je sve letove kasno sinoć.

Španski avio-prevoznik “Iberija” takođe je otkazao letove juče i danas, rekla je portaprol dodajući da će odluke o narednim danima zavisiti od situacije na terenu.

Isto su uradile i američke kompanije “Junajted erlajnz”, “Delta erlajnz” i “Amerikan erlajnz”, koje su suspendovale sve letove između SAD i Tel Aviva.

Kompanija “Virdžin Atlantik” saoštila je ranije ove sedmice da su rezervacije za Izrael povećane za 250 odsto u roku od sedam dana nakon što je Velika Britanija najavila da je Izrael ponovo na “zelenoj listi” za prekomorska turistička putovanja. Međutim, eskalacija nasilja, žestoki okršaji u Jerusalimu i Pojasu Gaze, u kojima su poginule desetine civila, natjerale su međunarodne avio-kompanije da promijene stav.