Er Srbija povodom povlačenja Vizz Aira iz Sarajeva: Uvodimo dodatni kapacitet i povećavamo broj letova

06.10.2022. | 15:28

Nakon što je Wizz Air juče saopštio da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, manje od godinu i po dana nakon što ju je uspostavio, iz kompanije Air Serbia najavljuju da će iskoristiti priliku, kao nedavno u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Turskoj.

“Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Serbia je odlučila da obezbedi odgovarajuće kapacitete i posebne cene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada delimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda. Cene karata za pomenute letove niže su od prosečnih za ovaj period godine i, u zavisnosti od destinacije, kreću se počev od 69 evra za putovanja u jednom smeru preko Beograda. Karte će biti u prodaji od danas popodne do 16. oktobra i važiće za putovanja počev od 1. novembra, naveli su iz Air Serbije za portal Tango Six.

Tako su, na primjer, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Sarajeva do Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama, a sa presjedanjem u Beogradu, dostupne počev od 69 evra, sa uključenim svim taksama. S druge strane, karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama do Sarajeva, takođe sa presjedanjem u Beogradu, dostupne su počev od 79 evra, sa uključenim svim taksama.

Iz srpske aviokompanije dodaju da intenzivno rade na tome i da kapacitete prilagode u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda.

“Kada je o tim letovima reč, razmišlja se o promeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letelica sa većim kapacitetom, umesto onih koje su inicijalno planirane. Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma”, stoji u odgovoru Air Srbije na upit Tango Sixa, a koji prenosi portal Indikator.ba.

Air Serbia je u septembru za Tango Six potvrdila da je povodom najava o problemima rumunske kompanije Blu Air reagovala promjenom na veći tip letjelice, dok je slično postupila u slučajevima bankrota prethodne crnogorske nacionalne aviokompanije, slovenačke nacionalne aviokompanije i turske kompanije AtlasGlobal.

Oznake: Er Srbija, Sarajevo