Dojčinović zadovoljan: “Djedova rakija” dospjela na tržište Kine

Čuvena šljivovica “djedova rakija”, glavni proizvodni brend kompanije “Agro destil” iz sela Bakinci kod Laktaša, dospjela je na tržište Kine, izjavio je menadžer prodaje u ovoj firmi Bojan Dojčinović.

“Svojim kvalitetom `djedova rakija` odnedavno osvaja i kineske ljubitelje dobre kapljice. Ovoj rakiji odavno su povjerenje poklonili ljubitelji vrhunskih pića u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, NJemačkoj i Austriji”, rekao je Dojčinović Srni na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

On je naveo da se “djedova rakija” pravi od najkvalitetnije šljive, da je sa optimalnih 39 stepeni veoma pitka i stoodsto čista bez ikakvih aditiva, aroma, šećera ili sličnih neprirodnih sastojaka.

Dojčinović je dodao da se ova rakija peče na tradicionalan način u bakarnim kazanima, što je jedan od temelja dobrog kvaliteta.

“Trenutno imamo dva takva kazana od po 1.000 litara, a u narednom periodu firma namjerava da nabavi još dva””, naveo je Dojčinović.

On je naglasio da je “Agro destil” jedinstven po svom voćnjaku u ovom dijelu Evrope, jer se prostire na 100 hektara

“Nalazi se na Kozari, gdje i naše selo, a ukupno ima 80.000 stabala šljive i 20.000 stabala kruške viljamovke. U zavisnosti od roda, možemo od toga napraviti od 100.000 do 120.000 litara rakije”, kaže Dojčinović.

On je istakao da se trude da “djedova rakija” i cijenom bude dostupna njenim konzumentima, pa u Republici Srpskoj flaša ove rakije od 0,75 litara košta oko 15 evra, u Srbiji oko 20 evra, a u NJemačkoj i Austriji oko 25 evra.

“Veliko interesovanje kupaca pokazuje da su te cijene povoljne”, zaključio je Dojčinović.

“Agro destil” od 2020. godine ima svog distributera u Srbiji. Osim “djedove rakije”, koja čini 85 odsto proizvodnje, ova firma pravi još dva rakijska brenda – “krajišku ljepoticu” od kruške viljamovke i rakiju “kum” od jabuka. Od 2020. godine proizvodi i žestoko alkoholno piće džin.

U Novom Sadu do petka, 27. maja, traje 89. Međunarodni poljoprivredni sajam koji je okupio više od 1.100 učesnika iz Srbije, kao i dvadesetak iz zemalja Evrope i svijeta.

Ponudu direktno predstavlja 11 preduzeća i kompanija iz Republike Srpske, dok će ih se više od 20 predstaviti putem kataloga.

Ostavite komentar: