Dodik obećao pomoć poljoprivrednicima: Srpska će nastaviti da stimuliše agrar FOTO

13.07.2022. | 16:36

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za podršku poljoprivredi i najavio nastavak stimulisanja agrara.

Radite, sijte, a mi ćemo obezbijediti podršku agraru i nećemo dozvoliti da budete u minusu i da vaša proizvodnja propadne. Trebamo pomoći i tu smo da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Dodik na sastanku sa poljoprivrednicima u Bijeljini kojem se odazvalo više od stotinu domaćih proizvođača hrane.

On je naveo da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za društvenu, javnu i finansijsku podršku poljopriredi, uz dosta stimulativnih mjera i najavio nastavak stimulisanja agrara, prvenstveno za narednu sjetvu.

Бијељина – Додик, Пашалић – састанак са пољопривредницима-4

– Vi nećete raditi ispod ove cijene ni iduće godine, usmjeravaćemo podsticaje i to je najodgovornije što možemo da učinimo – istakao je Dodik nakon što je saslušao probleme, ali i pohvale semberskih poljoprivrednika.

Prema njegovim riječima, proizvodnja hrane je globalno postala najvažnija za društvo i samo one države koje imaju dovoljno hrane mogu da računaju na stabilnost, a Republika Srpska ima zemljište i klimu kao dobre pretpostavke.

– Mir, sigurnost, energija i hrana su danas važni za svako društvo i mi to u Republici Srpskoj obezbjeđujemo – poručio je Dodik.

Dodikova najava podrške poljoprivrednicima pozdravljena je aplauzom, a on je izrazio spremnost da se nađe dobro rješenje i za problem davanja zemlje u zakup na koji su ukazali, te rast podsticaja koji bi obezbijedio izvjesnost rada u agraru.

Sastanak Dodika i resornog ministra Borisa Pašalića sa semberskim poljoprivrednicima održan je u hotelu “Drina”.