Dodatnih 100 miliona dolara: Novi paket vojne pomoći Ukrajini

Američki ministar odbrane Lojd Ostin najavio je danas novi paket pomoći Ukrajini od 100 miliona dolara koji uključuje protivvazdušnu municiju i protivtenkovsko oružje.

“Objavio sam danas dodatnih 100 miliona dolara pomoći, koristeći predsjednička ovlaštenja, kako bi obezbjedili dodatnu artiljerijsku municiju, dodatne presretače vazdušne odbrane kao i veliki broj protivtenkovskog oružja”, rekao je Ostin nakon sastanka sa ukrajinskim rukovodstvom u Kijevu.

On je dodao da se pomoć Ukrajini nastavlja.

Novonajavljeni paket pomoći Ukrajini uključuje još jedan artiljerijski raketni sistem visoke pokretljivosti /HIMARS/ i municiju, kao i vođene rakete i “DŽavelin”, američki protivoklopni vođeni raketni sistem, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD.

Paket, takođe, uključuje protivvazdušne rakete “Stinger”, jedan artiljerijski raketni sistem visoke pokretljivosti /HIMARS/ i dodatnu municiju i artiljerijsku municiju od 155 milimetara i 105 milimetara.

Takođe, SAD šalju preko tri miliona komada municije za malokalibarsko oružje, municiju za rušenje za uklanjanje prepreka, kao i opremu i rezervne dijelove za hladno vreme, navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Ostavite komentar: