Dobit Hidroelektrana na Trebišnjici oko šest miliona maraka

28.02.2022. | 21:59

Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ ostvarile su oko 6.000.0000 KM dobiti u 2021. godini, navodi se u finansijskom izvještaju ovog preduzeća.

HET je u prošloj godini ostvario ovako dobar finansijski rezultat i pored činjenice da agregat u Hidroelektrani “Dubrovnik” u Platu nije bio na mreži oko šest mjeseci, objavio je izvršni direktor ovog preduzeća Ilija Tamindžija.

“U prošloj godini smo imali investicije čija je vrijednost oko šest miliona KM, uz sve to sopstvenim sredstvima gradimo i novi most preko rijeke Trebišnjice u okviru velike obilaznice oko grada”, navodi Tamindžija.

HET je, takođe, završio izgradnju zatvorenog bazena čije se otvaranje očekuje tokom marta, uređenje Male potočine i saobraćajnice pored rijeke Trebišnjice do HE “Trebinje 2” u Gorici, a izvode se i radovi na izgradnji novog rezervora “Oko” iz kojeg će se Trebinje ubuduće snabdijevati pitkom vodom.

“U isto vrijeme intenzivno se izvode i radovi na objektu HE `Dabar`, najvažnijoj investiciji u elektroenergetskom sistemu Republike Srpske”, naveo je Tamindžija na “Fejsbuku”.

 

 

Oznake: Dobit, Poslovanje