Đokić u Brodu: Puna podrška radu Rafinerije nafte

19.12.2022. | 12:28

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da Vlada Srpske daje punu podršku radu Rafinerije nafte Brod i istakao da je projekat izgradnje gasovoda i gasifikacije ovog preduzeća uspješno realizovan, te ekonomski opravdan.

Prema njegovim riječima, Rafinerija Brod je prethodnih godina sprovela niz aktivnosti kojima je poboljšan rad i pokazana ekonomska učinkovitost.

Đokić je nakon sastanka sa upravom Rafinerije i predstavnicima kompanija “Optima grupa” i “Kroduks” izrazio očekivanje da će Rafinerija u budućnosti postići zapažene rezultate.

“Projekat izgradnje gasovoda i gasifikacije Rafinerije Brod započet je 2017. godine u saradnji sa hrvatskom kompanijom `Kroduks` i to je primjer uspješne saradnje dvije zemlje i dva preduzeća”, rekao je Đokić novinarima u Brodu.

On je podsjetio da gasovod funkcioniše i da se prerada gasa vrši u Rafineriji, odakle se isporučuje potrošačima.

Đokić je istakao da Vlada Srpske i resorno ministarstvo podržavaju “Optima grupu” kao jednu od najuspješnijih kompanija koje snabdijevaju domaće tržište sa 84 benzinske stanice širom Republike Srpske.

Sastanku u Rafineriji nafte Brod prisustvovali su i predstavnici Ministarstva za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao i rukovodstva kompanija “Optima grupa” i “Kroduks”.