Deseti “Starter” za razvoj poslovnih ideja

20.06.2020. | 16:44

Start centar Banja Luka organizivao je danas “Starter” program pojedince i timove koji žele da razvijaju poslovne ideje ili da nauče konkretne vještine za razvoj svojih poslovnih ideja.

Predstavnik Centra Vladimir Ćorda rekao je da je za deseti program, čiji je generalni sponzor kompanija “Prointer ITSS”, prijavljeno sedam poslovnih ideja, koje su u ranoj fazi razvoja.

On je pojasnio da rade na tome da timovi formulišu poslovnu ideju u formi poslovnog modela kroz koji vide za koga pružaju usluge ili prodaju neki proizvod, koja im je ciljna grupa, na koji način da zarađuju novac, te da generalno u ranoj fazi testiraju da li ta ideja ima smisla i potencijala na tržištu.

https://www.facebook.com/startcentarbl/posts/559751488047783

 

Ćorda je naveo da su kroz prethodnih devet “Starter programa” prošla 43 tima, te da su četiri ideje prerasle u firme koje posluju na tržištu.

“Dio timova je shvatio da neka ideja nije izvodiva i rade na nekim drugim, a dio je iskoristio priliku da steknu znanja. Mi smo tu da pružimo podršku ranoj fazi ideje koja se još `krčka` u glavi, da se prenese na papir i dobije neku formu”, dodao je Ćorda.

On je rekao da će ove edukacije biti nastavljene u septembru i decembru.

https://www.facebook.com/startcentarbl/videos/794333530971276/

Oznake: Banja Luka