Ćorić zadovoljan: Uz pomoć Vlade Srpske privreda se oporavila

30.03.2022. | 21:11

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić poručio je večeras da je privreda Srpske uspjela da se oporavi uz pomoć Vlade Srpske što je izuzetno značajno.

“Prošle godine privreda Republike Srepske se oporavila i postignuti su rezultati koji su u svim parametrima bolji od onih iz 2020. i 2019. godine”, rekao je Ćorić u Banjaluci na manifestaciji “Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2021.godinu”.

On je istakao da je prošle godine premašen izvoz u odnosu na 2018.godinu, što dovoljno govori o stanju u privredi.

“Nagradićemo večeras najbolje privrednike koji su pokazali kako se može uspješno raditi i poslovati. Vjerujem da će tako nastaviti na dobrobit Republike Srpske”, dodao je Ćorić.

On je naglasio da su mjere Vlade Republike Srpske imale pozitivan efekat za oporavak privrede koja se u posljednjih dvije godine suočavala sa velikim iazovima.

Ćorić kaže da će Privredna komora dati puni doprinos u stvaranju razvijenog i stabilnog privrednog sistema.

“Konstruktivnim prijedlozima privrednika, ali i akademske zajednice moguće je kreirati vlastiti model privrednog razvoja. Svima koji su dobili priznanja čestitam sa željom da budu još uspješniji u vremenu koje dolazi. Pozivam Vladu Srpske da nastavimo raditi na nalaženju rješenja koji su od interesa za privredu kako bi bili stvoreni povoljniji uslovi poslovanja”, rekao je Ćorić.

Manifestaciji prisustvuju premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici lokalnih zajednica, zavnice iz privrednog i društvenog života.