Cijene “divljaju”: Evo koliko koštaju srednji ćevapi u Hrvatskoj

U moru velikih poskupljenja, pri čemu su do predsezone prednjačili trgovci, sada visokim cijenama još i više šokiraju ugostitelji.

Posljednjih dana po tome najviše upada u oči Trogir. Iz toga lijepoga dalmatinskog grada, kako je nedavno izvijestila Slobodna Dalmacija, došla su dva velika iznenađenja od kojih građanima probija hladni znoj.

Najprije je jedan gost tonik platio sedam evra, odnosno 53 kune, a onda je iz kampa Seget Vranjica došao možda još i jači račun, za kafu s mlijekom, koju je gost platio 4,50 eura.

A iz Trogira se Slobodnoj sada javio još jedan gost koji se odlučio počastiti ćevapčićima kod trogirske tržnice. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 evra, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 evra, odnosno 30,14 kuna. Tako da ga je taj obrok bez pića koštao 10,5 evra, odnosno 79.11 kuna.

Gost je bio toliko iznenađen da nije stigao fotografisati račun, ali jeste cjenovnik kao dokaz svojih tvrdnji. Trogirski gost je zračunao i kako je to rast od prošle godine za 40 posto za ćevape i 50 posto za pomfrit, piše Slobodna Dalmacija.

Ostavite komentar: