Cijena ide ka dole: Pad bitkoina izbrisao 100 milijardi dolara sa tržišta kriptovaluta

Bitkoin je juče ponovo oslabio, čime je pad te digitalne valute premašio deset odsto u toku 48 sati i izbrisao milijarde dolara sa tržišta kriptovaluta.

Cijena bitkoina pala je u četvrtak za više od šest procenata na 32.527 dolara, što je prvi put od 13. januara da je niže od 33.000 dolara, pokazuju podaci sajta CoinDesk. Jutros je bitkoin pao još niže, pa se trenutno najpopularnijim digitalnim novčićem trguje po cijeni od oko 31.800 dolara.

Najpoznatija svjetska kriptovaluta imala je nekoliko “ludih” nedjelja volatilnosti, nakratko dostigavši 41.940 dolara ovog mjeseca prije nego što je došlo do oštrog pada vrijednosti, podsjeća CNBC.

Iter, druga kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, takođe je izgubio deset odsto u odnosu na prije dva dana. Taj “novčić” je maksimalnu vrijednost od 1.439 dolara dostigao u utorak, prema podacima Coin Metricsa.

Ukupna tržišna vrijednost svih kriptovaluta pala je za više od 100 milijardi “zelembaća“ u proteklih 48 sati, sa oko 1,06 biliona dolara na skoro 949 milijardi u 9:20 po zapadnoevropskom vremenu, prenosi B92. Međutim, vrijednost bitkoina i dalje je u plusu čak 150 odsto protekla tri mjeseca, piše Blic.

Ostavite komentar: