Budite dio privredne “mreže” u Srpskoj: Besplatno povezivanje na platformi eDomaće

29.01.2021. | 12:51

Privrednici u Republici Srpskoj dobili su svoju „mrežu“. Tačnije, u pitanju je platforma „eDomaće“ na kojoj se, uz kreiranje naloga poput onih na društvenim mrežama, privredni subjekti registrovani na teritoriji Srpske mogu predstaviti javnosti i uvezati se sa svojim partnerima i klijentima.

U nekoliko jednostavnih koraka i potpuno besplatno, svima smo dali priliku da se registruju i postanu vidljiviji, ali i ostvare poslovne kontakte, kažu idejni tvorci platforme iz Udruženja mladih ekonomista (UMEK).

“Osnovni cilj je predstavljanje, povezivanje i međusobna saradnja privrednika iz svih krajeva Republike Srpske. Na tu ideju smo došli, između ostalog, i zbog ove teške korona-godine u kojoj je većini poslovanje bilo otežano. Zato smo odlučili da im omogućimo da potpuno besplatno ostvare onlajn prisustvo i kreiraju svoj nalog na onlajn platformi”, kaže Srđan Udovičić, predsjednik UMEK-a.

Na kreiranju platforme i razvoju aplikacija radila je kompanija Prointer ITSS koja je i zlatni sponzor projekta, dok je generalni pokrovitelj kabinet predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović. U UMEK-u kažu da je ovakva platforma novitet na našem prostoru jer omogućava uređivanje profila i predstavljanje potencijalnim partnerima, kreiranje objava, sadržaja, promocija, dodavanje fotografija, sertifkata, priznanja. Sa svim korisnicima omogućena je i komunikacija putem inboxa i poruka, tako da je to, zaista, svojevrsna mreža domaćih privrednika, i velikih i malih, objašnjava Udovičić.

“Zato ih pozivamo da kreiraju svoje naloge, jer se radi o vrlo jednostavnom postupku. Nalog se kreira kao i na bilo kojoj društvenoj mreži, a registracija je korak po korak – potrebno je popuniti neke osnovne informacije o firmi. Dakle, za sve to vam nisu potrebna neka posebna znanja”, kaže Udovičić i dodaje da se svi detalji nalaze na web platformi edomace.com

U kompaniji Prointer koja je i dio korporacije Infinity International Group, vjeruju da će platforma olakšati uvezivanje domaćih kompanija i na taj način dovesti do širenja poslovanja, zbog čega su, kažu, ideju mladih ekonomista u startu podržali.

„Tu ideju smo prepoznali kao odličan put za razvoj domaćeg tržišta, posebno u doba pandemije kada je veći dio poslovanja prenesen na digitalno funkcionisanje. Samim tim, sigurni smo da će nova platforma imati veliki značaj za sve domaće proizvođače, ali i da će pomoći bržoj i kvalitetnijoj digitalizaciji domaćih kompanija“, kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Infinity International Group.

Od pomoći domaćim privrednicima svakako će biti i to što će na platformi eDomaće biti vidljivi ne samo svojim partnerima i već “provjerenim” kupcima i klijentima, već i širom svijeta.