Bil Gejts upozorava na Ilona Maska i savjete koje daje, a koji mogu da budu ‘opasni’

12.03.2022. | 10:22

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts upozorio je fanove preduzetnika i kolege milijardera Ilona Maska na opasnosti koje predstavlja ulaganje u kriptovalute.

Gejts (66) je u intervjuu rekao da je kripto tržiše veliki rizik za svakog ko ima manje novca od Maska, preneo je San, dodajući da je to otprilike “skoro svako” kad se uzme u obzir da je šef Tesle i SpejsX sa procjenjenih 229 milijardi dolara najbogatiji čovjek na planeti.

Gejts je ukazao da su kripto investicije manje rizične za bogataše poput Maska jer oni imaju velike rezerve gotovine iza sebe koje će ih podržati ako vrednost njihove kupovine padne.

– Ilon ima tone novca i veoma je sofisticiran, pa ne brinem što će njegov bitkoin nasumično ići gore-dole… Moje razmišljanje da ako imate manje novca od Ilona, budite oprezni – zaključio je Gejts.

CNN navodi da Mask ima bitkoina u vrijednosti od dve milijarde dolara, nakon što je prošle godine incijalno investirao u kriptovalutu 1,5 milijardi.

Kripto investitori su, kako piše San apelovali na Maska da prestane da “tvituje” o digitalnim valutama i urgirali na njegove fanove da ne prate njegove savjete. Maskovi “tvitovi” – koje su stručnjaci označili kao “neodgovorne” – obogatili su neke njegove pratioce dok su drugi “izvisili” i potrošili gomilu novca, prenosi “Blic“.