Avioni “na pauzi”: Lufthanza obustavlja letove za Sarajevo do ljeta 2021.

08.11.2020. | 12:28

Njemačka avio kompanija Lufthanza privremeno će obustaviti letove iz Minhena za Zagreb i Sarajevo i ne planira da ih nastavi prije ljetnje sezone 2021. godine.


Lufthanza je prethodno obustavila letove između Frankfurta i Zagreba, prenio je SEEbiz.

Kroacija erlajns namjerava da obnovi svoje poslovanje u glavnom gradu Bavarske od 16. decembra, dok za uslugu Minhen – Sarajevo, koja je obnovljena tek prošle sedmice, neće biti stalne alternative. Lufthanza je u početku planirala da tokom decembra izvrši 38 letova za Zagreb i 16 za Sarajevo, izvještava EX-Yu Aviješn.

Usred kontinuiranog uticaja ograničenja putovanja na potražnju, Lufthanza grupa navodi da će njene avionske kompanije ponuditi najviše 25 odsto prošlogodišnjih kapaciteta do kraja sljedećeg mjeseca.

Među prevoznicima Lufthanza grupe, Austrian erlajns privremeno je obustavio letove za Zagreb, dok je Jurovings otkazao poslovanje za Sarajevo, ali i dalje održava letove do glavnog grada Hrvatske.

Inače, Lufthanza je i dalje prisutna u regionu, pružajući usluge od Frankfurta do Beograda i Ljubljane, dok austrijska kompanija nastavlja da služi Beogradu, Podgorici, Prištini, Sarajevu i Skoplju.