Američka kompanija otvara fabriku u Banjaluci

28.05.2021. | 23:50

Američka kompanija “Bell International Laboratories”, sa sjedištem u Mineapolisu uskoro bi trebalo da otvori postrojenje u Banjaluci, potvrdio je za “Nezavisne” ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Bojan Vujić.

Kompanija se bavi proizvodnjom farmaceutskih i proizvoda za ličnu higijenu i kozmetiku, a kako nam je Vujić objasnio investicija bi trebalo da se odvija u dvije faze i planirano je da se zaposli 200 radnika.

“Prva faza investicije je 15 milona dolara i 75 radnih mjesta, a druga faza 12-14 miliona i 125 radnih mjesta. Ovom prilikom želim da se zahvalim kompaniji ‘Bell International Laboratories, koja se odlučila pored mnogih drugih ponuda, mnogih drugih zemalja da investira u RS i da otvori fabriku u Banjaluci.

https://www.youtube.com/watch?v=xdnA1IsdUJM

Takođe, želim da se zahvalim predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za svu podršku da se ova inicijativa realizuje”, rekao je za “Nezavisne novine” Vujić, koji je pet dana bio gost kompanije kada je sve i dogovoreno.

Vujić je istakao da je cilj uprave kompanije da im Banjaluka bude baza odakle će svoje proizvode izvoziti na tržište Evropske Unije.