“Aerodromi RS” prodaju sopstvene akcije: Vrijednost oko 335.000 KM

26.05.2021. | 17:50

“Aerodromi Republike Srpske“ ponudiće uskoro na prodaju sopstvene akcije vrijednosti oko 335.000 maraka.

Odluka o prodaji (otuđenju) sopstvenih akcija akcionarskog društva “Aerodromi RS” Banja Luka je spremna i propisuje da cijena po kojoj se prodaju (otuđuju) sopstvene akcije predstavlja procijenjenu vrijednost akcija i iznosi 0,36 KM po jednoj akciji.

To preduzeće je, postupajući po sudskoj presudi, 3. jula 2020. godine steklo  930.513 sopstvenih akcija sa procentualnim učešćem od 9,19 odsto od ukupnog broja izdatih akcija Društva.

“Društvo će sopstvene akcije ponuditi na prodaju unošenjem prodajnog naloga na slobodno tržište Banjalučke berze”, navedeno je u Odluci.

Uprava “Aerodroma RS“ će biti ovlašćena da preduzme sve neophodne radnje u cilju realizacije postupka prodaje sopstvenih akcija.

“Aerodromi RS“ imaju zakonsku obavezu da stečene sopstvene akcije prodaju u roku od godinu dana od dana sticanja, piše Capital.

Gubitak “Aerodroma Republike Srpske“ u prošloj godini iznosio 256.735 KM,  a prihodi su im se u odnosu na 2019. godinu smanjili za više od dva miliona maraka.

Poslovanje jedinog aerodroma u Srpskoj u ovoj godini bez redovne finansijske injekcije iz Budžeta od 1,9 miliona maraka bilo bi neodrživo.