Životna drama sina Nikole Koljevića: Srđanu neophodna transplatacija jetre

Poznatom filmskom scenaristi Srđanu Koljeviću je neophodna transplatacija jetre i potreban je donor, saopštio je preko društvenih mreža glumac Milan Marić.

„Srđanu Koljeviću neophodna je transplantacija jetre. U krugu porodice nema kompatibilnog donora. Traži se živi donor krvne grupe 0, prosečne građe, a podudarnost se utvrdjuje analizom krvi. Procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju i oporavak u bolnici nedelju dana. Donoru se jetra regeneriše u celini u roku od 6-8 nedelja. Ako ste krvna grupa 0 i želite da budete na listi potencijalnih donora, kontaktirajte Bojana Vuletića na tel +381 64 1714 993“, uputio je poziv glumac Milan Marić na društvenim mrežama.

Srđanu Koljeviću neophodna je transplantacija jetre. U krugu porodice nema kompatibilnog donora. Traži se živi donor krvne grupe 0, prosečne građe, a podudarnost se utvrdjuje analizom krvi. Procedura podrazumjeva donaciju dela jetre, operaciju i oporavak u bolnici nedjelju dana.

Srđan Koljević (Sarajevo, 1966) srpski je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Sam je režirao dva filma po sopstvenom scenariju: „Sivi kamion crvene boje“ i „Žena sa slomljenim nosem“.

Takođe, Koljević je sin bivšeg potpredsjednika Republike Srpske Nikole Koljevića koji je bio teatrolog, ali i jedan od najznačajnih srpskih šekspirologa i komparativista.

Ostavite komentar: