Živa na termometru skače i do 33: Šta kaže prognoza za prvi dan vikenda u BiH

28.07.2023. | 15:05

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme sa temperaturom vazduha do 33 stepena Celzijusova.

Jutro malo toplije, ali i dalje svježe pogotovo u višim predjelima, a tokom dana pretežno sunčano i toplo uz dnevni razvoj oblaka.

Kratkotrajni pljuskovi su mogući samo ponegdje u višim predjelima na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna između 28 i 33 stepena Celzijusova.

Vjetar slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14 časova

Bjelašnica 14, Čemerno 22, Kalinovik i Mrakovica 24, Sokolac i Han Pijesak, Ivan-sedlo 25, Gacko, Drinić i Srebrenica26, Livno 27, Rudo, Sarajevo i Tuzla 28, Bijeljina, Višegrad, Mrkonjić Grad, Srbac, Šipovo, Bihać, Bugojno, Gradačac i Neum 29, Banjaluka, Doboj, Zvornik, Trebinje, Foča, Bileća, Novi Grad i Sanski Most 30, Prijedor, Zenica, Široki Brijeg i Stolac 31, te Mostar 33 stepena Celzijusova.

Oznake: Prognoza, Vikend, Vrijeme