Žena zapela za armaturu i umalo izgubila oko: “Javašluk” nadležnih za dlaku platila glavom

24.09.2021. | 19:50

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila 2. septembra u ulici Maršala Tita u centru Sarajeva, kada su povrijeđena dva pješaka, dobila je još jednu, naknadnu žrtvu.

Naime, u nesreći je žena s terencem, prije nego što će pokositi pješake, slomila betonske čunjeve i žardinjere ispred Centralne banke.
Betonski čunjevi, iako su prošle tri sedmice od nesreće, sanirani su, ali ne svi. Na nekim mjestima ostali su samo komadi armature koji predstavljaju opasnost za pješake, pogotovo jer se radi o izuzetno frekventnom mjestu – tramvajskoj stanici kod takozvane Čeke.
Sarajka (identitet poznat redakciji op. a.) umalo nije platila glavom javašluk nadležnih institucija. Ona je ispričala za portal „Avaza“ da je zapela za armaturu te pala na tramvajske šine s trotoara.
“Sreća je da je bilo zeleno za pješake, da me auto nije “pokupilo”. Petoro ljudi mi je pomagalo, jer mi je napukla arkada. Jedna gospođa mi reče „zapeli ste na ove šiljke“. Neke su i zavrtali da izgledaju manji. Meni se valja liječiti na pravdi Boga, što se kaže, zbog javašluka usred grada. Šta je tek, kad se malo odmaknemo”, pita se ona.
Ona je ustupila i fotografije na kojima se vidi da je armatura, zaista, ostala na trotoaru. Takođe, poslala je i fotografije na kojima se vide strahovite povrede koje je zadobila i prava je sreća da nije ostala bez oka.
“Ovakav javašluk, usred Titove, od Vječne vatre do Čeke i Centralne banke… Nisam sigurno jedina i govorim zbog drugih kojima bi se isto moglo desiti. Ko je uopće odgovoran, ko skida i postavlja ove ‘čunjeve'”, zaključuje ogorčena Sarajka.

Oznake: Armatura, Sarajka