Zeljković: Građani moraju razumjeti kolika je odgovornost svakog pojedinca

Direktor instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je da jesen donosi nove izazove u vidu gripa i drugih respiratornih virusa.

Zeljković je istakao da najveći izazov predstavlja sam virus, koji je za sve nov, o kome se još ne znaju mnoge činjenice i koji ima određene različitosti od drugih respiratornih virusa.

On je za “Nezavisne novine” rekao da je neodgovornost pojedinaca često dovodila do pogoršanja epidemiološke situacije, te da građani moraju razumjeti kolika je odgovornost svakog.

Rad cjelokupnog zdravstvenog sistema Srpske, Zeljković smatra da je na visokom nivou i da je Institut pokazao da se može nositi s najvećim izazovima.

Zeljković je apelovao da građani poštuju mjere prevencije, budu svjesni svoje odgovornosti kao pojedinci i vode brigu o svom zdravlju.

Komentarišući epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, Zeljković je istakao da će njeno kretanje diktirati način odvijanja života u budućnosti i da poštovanje mjera ostaje najveći izazov, te da Institut, kao treći stub zdravstvenog sitema, stoji na raspolaganju svakom građaninu Republike Srpske.

 

 

Ostavite komentar: