Zbog odrona obustava saobraćaja na putu Karanovac – Crna Rijeka

Zbog većeg odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac –Crna Rijeka u mjestu Dabrac.Saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac preko Čađavice.

Na većini ostalih puteva u RS saobraćaj se odvija redovno, bez zastoja.Vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima.

Na putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Izdvajaju se putni pravci Kneževo-Ugar, Sarajevo – Foča i Višegrad – Ustiprača – Rogatica. Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno. Vozači se savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

U FBIH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na planinskim prevojima, kao i na putevima koji prolaze kroz usjeke.

Radovi na sanaciji klizišta izvode se danas na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u mjestu Orahovica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, a moguće su i povremene kraće obustave.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, saopšteno je iz AMS RS.

GRANIČNI PRELAZI

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH se čeka oko sat vremena, dok je i na ostalim graničnim prelazima povremeno pojačan intenzitet saobraćaja ali se na prelazak granicer ne čeka duže od 30 minuta.

 

(BL PORTAL)

Ostavite komentar: