Završena nastava u Srpskoj: Učenici idu na raspust, ministarka uputila čestitke

Školsku 2020/2021. godinu s uspjehom je danas završilo 86.041 učenika osnovne škole te 36.476 učenika srednje škole u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske uputila svim učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, rukovodstvu škola i vannastavnom osoblju u Republici Srpskoj čestitku povodom uspješnog završetka školske godine.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je, uz zajednički trud u oblasti obrazovanja, uspješno okončana nastava u ovoj školskoj godini.

“Zajedno sa svojim učenicima bili su primjer odgovornog ponašanja u vanrednim okolnostima, služeći nam na ponos. Zadovoljna sam što smo zahvaljujući zajedničkom trudu u oblasti obrazovanja uspješno okončali nastavu u ovoj školskoj godini”, navela je Trivićeva u čestitki.

Ona je učenicima i zaposlenima u obrazovnim ustanovama zahvalila na doprinosu da se ova školska godina završi uspješno s obzirom na izazove u izvođenju nastave usljed okolnosti izazvanih epidemijom virusa korona.

“Pored ovakvih okolnosti, nismo posustali u glavnim reformskim nastojanjima unapređenja nastavnog procesa. Već u narednu školsku godinu ulazimo sa brojnim novinama u skladu sa donesenim novim nastavnim planom za osnovnu školu”, najavila je Trivićeva.

Dodala je da učenike osnovnih škola očekuju novi zanimljivi predmeti, te veći broj časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, kao i novi udžbenici, digitalizovani sadržaji, te novine u nastavnom programu za predmete iz nacionalne grupe.

“U srednjem obrazovanju i vaspitanju primarna je reforma gimnazije, a nastavljamo i sa unapređenjem srednjeg stručnog i tehničkog obrazovanja u cjelini”, napomenula je Trivićeva.

Ona je maturantima osnovnih i srednjih škola poručila da pažljivo biraju svoje zanimanje, prema sopstvenim talentima i afinitetima, ali i na osnovu saznanja o deficitarnim profilima, kako bi po završetku školovanja lakše došli do zaposlenja i doprinijeli razvoju svoje zajednice.

Trivićeva je učenicima i vrijednim prosvjetnim radnicima poželjela ugodan raspust, bezbrižno ljeto i mnogo lijepih trenutaka koji će ih oplemeniti i pripremiti za predstojeće školske izazove.

Ostavite komentar: