Zakazana peta operacija za Sunčicu Ivanković iz Banjaluke, potrebno 26.000 KM

U toku je još jedna akcija prikupljanja sredstava za operaciju djevojčice Sunčice Ivanković kojoj je zakazana peta operacija očnog živca u Rusiji.

Sunčica od rođenja ima atrofiju očnog živca koja je nastala usljed novorođenačkih konvulzija i krvarenja na mozak trećeg stepena. Djevojčica je bila potpuno slijepa i s raznim oštećenjima u psihomotornom razvoju. Ona je imala već četiri operacije u Univerzitetu za očnu i plastičnu hirurgiju u Ufi u Rusiji.

“Na sreću i radost svih nas, stanje je mnogo bolje i nastavljamo liječenje. Sunčica treba imati još niz operacija, sljedeća koju čekamo je najbitnija te nam je za nju potrebno 25.600 KM, a ta sredstva nisam sposobna sama prikupiti”, kaže nam djevojčicina samohrana majka Milica.

Majka i kćerka žive kao podstanari i od socijalne pomoći u Banjaluci te im pomoć dobrih ljudi predstavlja šansu za bolje sutra.

Svi koji žele donirati novac mogu to učiniti preko humanitarnog broja 1412, putem kojeg pozivom donirate 1 KM. Osim toga, novac možete uplatiti na žiroračun: 5620998135146636 na ime Milica Ivanković NLB Banka, a porodicu možete kontaktirati na broj 065 786 447.

 

Izvor:(Klix.ba)

Ostavite komentar: